IK HUUR EEN ATELIER

JE EIGEN WEBPAGINA

Je krijgt een eigen pagina op onze website. Zet deze volledig naar je hand met beeldmateriaal (72dpi, max 20 foto’s), artikels, teksten en/of je cv.

AGENDA

Heb je binnenkort een expositie? Resideer je voor een periode in het buitenland? Staat je nieuwe website online? Tentoonstellingen, nieuwtjes, vernissages etc. krijgen een plek op de agenda op onze site.

FACEBOOK TWITTER PINTEREST

Alle informatie voor de agenda plaatsen we ook op Facebook, Twitter en Pinterest.

FOCUS

Sinds kort plaatsen we op regelmatige basis een kunstenaar (of collectief of organisatie) in de kijker met een interview. De concrete aanleiding hiervoor kan een expositie zijn, maar ook een atelierbezoek kan aanleiding geven tot een artikel.

Alle info en updates voor op de website of verzoek tot een interview kan je mailen naar Sofie.  

NUCLEO FACILITEERT…

  • het gebruik van productiefaciliteiten van LUCA Arts Gent. Hier lees je meer.
  • projectruimtes. We beschikken op de Lindenlei over 700 m2 projectruimte en een ruimte die dienst kan doen voor proefopstellingen of als fotostudio. Hier lees je meer.
  • BLANCO. NUCLEO biedt kunstenaars ruimte voor experiment, reflectie en presentatie. BLANCO is de noemer waaronder NUCLEO haar platformfunctie uitbouwt met o.a. BLANCO Paddenhoek en BLANCO als DOKbewoner. 

NUCLEO ORGANISEERT...

  • ... 1x per jaar een publiek event: een tweejaarlijkse afwisseling van Open Ateliers met een tentoonstellingsproject.
  • ... 2x per jaar een NUCLEO puur NUCLEO: een intern ontmoetingsmoment waarbij kunstenaars per gebouw de andere residerende kunstenaars uitnodigen voor een bezoek aan de ateliers.

Je wordt voor al deze events uitgenodigd, dus check af en toe je mailbox!

RESIDENTIES

Sinds 2011 steken we onze neus aan het internationale venster en stippelen we een residentiebeleid uit.
In dat jaar gingen we een partnerschap aan met PLATFORM3 uit München. Juan Duque verbleef er eind 2011 voor 2 maanden. Wij ontvingen in 2012 de Duitse kunstenaar Fabian Hesse voor 3 maanden.
In 2013 resideerde Emma van der Put in Gent. Ze nam in december deel aan de groepstentoonstelling There are stories...

2015 staat in teken van een samenwerking met Laznia in functie van de Vlaamse Week. 

NUCLEO ONDERZOEKT...

In 2009 sloot NUCLEO een onderzoek naar tentoonstellingsruimtes in Gent af. De database staat (nog) niet op onze website, maar kan je raadplegen op deze link. Begin 2013 organiseerden we een bevraging onder onze residenten (jullie dus ;-) om onze werking te evalueren. Het resultaat van deze bevraging kan je bij ons opvragen.

NOG MEER WETEN?

Pluis ons werkingsdossier uit!

Download deze infofiche hier in PDF.