IK HUUR EEN ATELIER

JE EIGEN WEBPAGINA

Je krijgt een eigen pagina op onze website. Zet deze volledig naar je hand met beeldmateriaal (72dpi, max. 20 foto’s), artikels, je contactgegevens, je website, social media-links, teksten en je cv.

AGENDA

Heb je binnenkort een expositie? Neem je deel aan een expo? Resideer je voor een periode in het buitenland? Tentoonstellingen, vernissages, residenties,... krijgen een plekje op onze agenda.

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

NUCLEO deelt jouw tentoonstellingen en andere nieuwtjes ook op Facebook, Instagram en Twitter.

NUCLEO FACILITEERT…

  • het gebruik van productiefaciliteiten van LUCA Arts Gent. Hier lees je meer.
  • projectruimtes. Op de Lindenlei beschikken we over 700 m2 projectruimte en een ruimte die dienst kan doen voor proefopstellingen of als fotostudio. Hier lees je meer.
  • BLANCO. NUCLEO biedt kunstenaars ruimte voor experiment, reflectie en presentatie. BLANCO is de noemer waaronder NUCLEO haar platformfunctie uitbouwt met de BLANCO-ruimte in de Veeartsenijschool en BLANCO als DOKbewoner. 

NUCLEO ORGANISEERT...

  • ... 1x per twee jaar de Open Ateliers.
  • ... 2x per jaar een NUCLEO puur NUCLEO: een intern ontmoetingsmoment waarbij kunstenaars per gebouw de andere residerende kunstenaars uitnodigen voor een bezoek aan de ateliers.

Je wordt voor al deze events uitgenodigd, dus check af en toe je mailbox!

RESIDENTIES

Sinds 2011 steken we onze neus in het internationale venster en stippelen we een residentiebeleid uit.
In dat jaar gingen we een partnerschap aan met PLATFORM3 uit München. Juan Duque verbleef er eind 2011 voor 2 maanden. Wij ontvingen in 2012 de Duitse kunstenaar Fabian Hesse voor 3 maanden.
In 2013 resideerde Emma van der Put in Gent. Ze nam in december deel aan de groepstentoonstelling There are stories...

2015 stond in teken van een samenwerking met Laznia in functie van de Vlaamse Week. 

NUCLEO ONDERZOEKT...

In 2009 sloot NUCLEO een onderzoek naar tentoonstellingsruimtes in Gent af. De database staat (nog) niet op onze website, maar kan je raadplegen op deze link. Begin 2013 organiseerden we een bevraging onder onze residenten (jullie dus ;-) om onze werking te evalueren. Het resultaat van deze bevraging kan je bij ons opvragen.