Blue Form — Sofie Van Aelbroeck

wo 15.03 - do 15.06.2017

Stadhuis Gent - Hoogpoort

BLANCO blaast oude mededelingskasten nieuw leven in aan de zijgevel van het stadhuis van Gent. Om de 3 maand formuleert een andere kunstenaar er een boodschap of visuele mededeling aan de bevolking.

*


BLANCO HOOGPOORT #5
‘Blue Form’
 Sofie Van Aelbroeck
www.solostudio.be


*

Het werk van Sofie is een intuitive zoektocht en heeft een grote affiniteit voor zowel het functionele als het subjectieve. 'Blue Form' balanceert tussen bevreemding en humor en gaat op zoek naar contact met de Gentse voorbijganger.

Sofie Van Aelbroeck (°1987) is een textielontwerpster die werkt en woont in Gent. Vanuit een mode (KASK Gent) en een Mixed Media (RCA Londen) achtergrond benadert ze op unieke wijze het medium textiel.
In 2016 richt ze haar eigen platform op voor het ontwerpen van objecten, SOLO Studio. Door een permanente reflectie over materialen, vorm en (de)constructie technieken probeert ze objecten een eigen taal te geven.

Zelf omschrijft Sofie de essentie van haar werk als volgt:
‘Words not being my best friend, textiles and materials became my preferred way to express thoughts and feelings. Collages, objects and creatures are my language and working on these, for or together with other people, gives meaning to my work. For many years creativity has been my survival mode but today it ended up being my strength and joy in life’.
 

Hoopoort:
https://goo.gl/maps/aTaCoZPcCyH2

|