Naomi Kerkhove

zo 07 - zo 28.06.2015

DOK Gent

Gedurende DOK 2015 geeft BLANCO maandelijks drie ramen boven de DOKkantine als canvas aan een andere kunstenaar. BLANCO biedt een venster op het werk van de bij NUCLEO residerende kunstenaars, als ruimte voor experiment, reflectie en presentatie.

Invulling Juni: Naomi Kerkhove

Naomi Kerkhove studeerde multimediale vormgeving aan het KASK in Gent en ontwikkelt haar werk op het grensgebied tussen strip, film, textielontwerp en performance. Haar eerste voorstelling White Out (2010) werd een volledig met de naaimachine gestikte, zwart-witte miniatuurwereld waarin mensen, huizen, bomen en straten door middel van draadjes tot leven worden gewekt. Met behulp van een oude bewakingscamera en een broeierige soundscape werd het bevreemdende stadje de setting voor een intrigerende roadmovie. Duister, desoriënterend, maar schoon als de nacht. Met Valies (2012), haar tweede productie, breit Naomi een vervolg aan die zoektocht door het grensgebied van strip, ontwerp, muziek en film. Waar White Out een schetsboek tot leven bracht in een driedimensionale wereld van textiel, duikt Valies verder in de konijnenpijp van de animatiefilm. Stoffen personages wandelen een levensgrote film binnen waar alles met elkaar verwoven is.

In seizoen 2015 is Naomi in binnen- en buitenland te zien met haar nieuwe interactieve installatie Forest Fruit. In die nieuwe interactieve installatie krijgt het publiek de kans om zelf de wonderwitte wereld binnen te wandelen. Met Forest Fruit plukt Naomi zowel uit eerder als uit nieuw werk. Je wordt rondgeleid in een wereld die het midden houdt tussen een werkatelier en speelkamer. In dit universum lopen gedaantes en gedachten in elkaar over en wordt je verbeelding langzaam op sleeptouw genomen. Je kan ook zelf aan de slag met de vele constructietjes en ontrafelt een lappendeken van impressies en verhalen, langs een draadje dat onherroepelijk bij jezelf uitkomt.

Naast deze voorstellingen is Naomi’s werk ook geregeld te zien in tentoonstellingen of vormt het de setting voor filmpjes en muziekvideo’s

 

|