Blinde boog — Ruben Vandeghinste & David Bruneel

zo 21 - zo 28.05.2017

BLANCO - Coupure Rechts 308 - 9000 Gent

BLINDE BOOG
Een boog in de muur van een gebouw die geen opening biedt maar geheel opgevuld is met een vaste constructie noemt men een blinde boog. Een architecturale trompe l’oeil in de marge om een ingang of venster te suggereren.
Dit suggereren is ook aanwezig in het werk van beide kunstenaars. Niets is wat het lijkt. Er zijn meerdere betekenislagen aanwezig en vooral draaien beide kunstenaars hun artistiek medium binnenste buiten.

Ruben Vandeghinste
De kunstwerken van Ruben Vandeghinste vertrekken vanuit dagdagelijkse herinneringen maar zijn niet narratief van aard. Iedere anekdotiek werd weg geschraapt in het proces van stillering en de omgang met het materiaal. Het toeval wordt tijdens het werkproces als strategie gehanteerd.
De werken zijn open statements waar veelal organische elementen versmolten worden met architecturale motieven. Het werk bevindt zich steeds tussen figuratie en abstractie. Waar vooral het omslagpunt tussen deze twee de kunstenaar interesseert.

David Bruneel
Het beeldend werk van David Bruneel vertoont een uitgesproken autonoom karakter. Strak gekadreerd en met een minimale context werkt het eerder bevreemdend en opereert op de grens met de abstractie.
Gemeenschappelijk in zijn beelden zijn het exploreren van de randgebieden van de fotografie, het sterk reduceren van verhalende aspecten en context, spanning tussen suggereren en verhullen, het in vraag stellen van de perceptie én veel aandacht voor de textuur van het oppervlak. Fundamenteel zijn ook de fysieke aspecten van de uiteindelijke presentatie.
Beelden tussen verschijnen en verdwijnen.

Opening zondag 21/5 van 14 uur tot 18 uur.
Donderdag 25, zaterdag 27 en zondag 28 mei expo van 14 uur tot 18 uur.

|