De tweekoppige minnaar — Robbert Van Wynendaele

zo 02 - zo 30.07.2017

DOK Gent

Voor het derde seizoen op rij nestelt BLANCO zich als bewoner op DOK (de tijdelijke invulling en 'werfplek voor verpozing en creatieve manoeuvres' aan de oude dokken in Gent) en geeft er maandelijks drie grote ramen aan de kade als canvas aan een andere kunstenaar.

Een aantal sleutelwoorden en de seizoensvisietekst van DOK vormen hiervoor het vertrekpunt. Door de jaren heen werkte DOK al rond verschillende sleutelwoorden: grenzen, flexibiliteit, mobiliteit, vertrouwen, deelatelier met publieke functie, gastvrijheid, superdiversiteit. In 2017 voegen ze nu ook de themawoorden zelfbestuur, boerenverstand en radicaal toe.

juli 2017
De tweekoppige minnaar — Robbert Van Wynendaele

Aan de onderkant van de wereld, waar de lust zich vertakt in alle richtingen, waar het holle vlees groen wordt van vreugde, waar het stinkt naar vuilnisbakken die te lang in de zon hebben gestaan, laat de tweekoppige minnaar zijn verlangen leeglopen in een honger die bodemloos is, in een grijns die grenzeloos is. Leg u neer en leer ademen door de blaas, kakken door de mond en heb lief met uw lever. Hetlichaam vereist het!


*

DOK
Splitsing Koopvaardijlaan – Afrikalaan
9000 Gent

 

 

|