Borderline Books — tekensessie

do 10.08.2017

BLANCO - Coupure Rechts 308 - 9000 Gent

samen met S.M.A.K gent., Secundair Kunstinstituut en De Rode Antraciet organiseren we in BLANCO een tekensessie in het kader van De Borderline Books. De Borderline Books zijn 25 kunstboeken waarin kunstenaars en gedetineerden uit de Nieuwe Wandeling samen tekenen. Kom tekenen!

waar >> BLANCO, Coupure Rechts 308, gent.
wanneer >> 10 augustus 2017 van 14h en 22h

☆ We zorgen voor een hapje en een drankje! We hopen dat jij een bijdrage wilt leveren aan deze serie bijzondere boeken. Als de boeken uiteindelijk vol zijn zullen zij worden tentoongesteld in S.M.A.K. en daarna hopelijk gaan reizen.


INFO

Sinds september 2015 werken het Secundair Kunstinstituut, De Rode Antraciet en het S.M.A.K. samen aan een project met de gedetineerden uit de gevangenis in Gent. Elke maand trekt een groep studenten van het SKI naar de gevangenis om daar met de gedetineerden te tekenen in een serie kunstboeken. Tijdens de workshops worden de gedetineerden uitgenodigd om in deze boeken te tekenen. Wat ze tekenen staat hen vrij. Het gaat er vooral om hen uit te nodigen zich vrij te voelen om aan de slag te gaan en zich in dit medium uit te drukken. Na de workshops worden de boeken opgenomen in de bibliotheek van de gevangenis en kunnen de gedetineerden die dat willen ook zelf in hun cel verder tekenen. Ook de studenten van het Secundair Kunstinstuut tekenen in deze boeken en reageren op de tekeningen van de gedetineerden. Zo ontstaat een levendige, beeldende dialoog van hele diverse tekeningen.

Het doel van het project is om gedetineerden uit te nodigen zich te uiten doormiddel van tekenen. Door samen met hen aan de slag te gaan ontstaat er wederzijdse interesse en respect. Voor de gedetineerden is het een leuke en leerzame bezigheid binnen hun verdere programma. Met het project willen wij een positieve bijdrage te leveren aan de beeldvorming van gedetineerden in het algemeen. Als de boeken uiteindelijk vol zijn zullen zij worden tentoongesteld in S.M.A.K. en daarna hopelijk gaan reizen.

Nu willen wij daarnaast ook verschillende, meer ervaren kunstenaars vragen om een bijdrage aan deze boeken te leveren. Samen met NUCLEO organiseren wij daarom 2 tekendagen in BLANCO waarin je bent uitgenodigd om ook in deze boeken te werken. Je kunt alle boeken inzien en kiezen met welk boek en welke pagina's je aan de slag wilt gaan.

Wij hopen van harte dat jij een bijdrage wilt leveren aan dit bijzondere project.

Hidde van Schie / S.M.A.K.
Bjorn Callens / De Rode Antraciet
Luc Dondeyne / het Secundair Kunstinstituut.
Jonas Nachtergaele / BLANCO

|