David Colorfield and The Confetti’s — Bjorn Pauwels

zo 29.04 - zo 27.05.2018

DOK Gent

Voor het vierde seizoen op rij nestelt BLANCO zich als bewoner op DOK, de tijdelijke invulling en 'werfplek voor verpozing en creatieve manoeuvres' aan de oude dokken in Gent. BLANCO nodigt er gedurende het seizoen maandelijks een andere kunstenaar uit die in dialoog gaat met de plek, haar bewoners en bezoekers tijdens een residentie van één maand.

De kunstenaars krijgen drie grote ramen aan de kade als fysiek vertrekpunt, … vanwaar ze in het begin van de maand hun werkperiode inluiden.

Een aantal kernbegrippen vormen hiervoor het vertrekpunt; grenzen, flexibiliteit, mobiliteit, vertrouwen, deelatelier met publieke functie, gastvrijheid, superdiversiteit, zelfbestuur, boerenverstand, radicaal. In 2018 voegt DOK ‘erkenning' toe aan dat lijstje — I HEAR YOU.


MEI 2018

David Colorfield and The Confetti’s — Bjorn Pauwels

Schreeuwen en luid intimideren doet iets dat in het nauw gedreven wordt, iets dat aan het verliezen is en toch nog wilt winnen. Goede argumenten hebben geen luide stem nodig. Ze zijn terecht gegrond. Ze waaien mee in de boze wind van alles eromheen. De wind waait weg, maar hetgeen die alles kan laten passeren blijft stevig met zijn voeten op de grond staan.

http://bjornpauwels.be

|