Vormstudie voor klant 16 — Marijn Dionys

zo 01 - zo 29.07.2018

DOK Gent

Voor het vierde seizoen op rij nestelt BLANCO zich als bewoner op DOK, de tijdelijke invulling en 'werfplek voor verpozing en creatieve manoeuvres' aan de oude dokken in Gent. BLANCO nodigt er gedurende het seizoen maandelijks een andere kunstenaar uit die in dialoog gaat met de plek, haar bewoners en bezoekers tijdens een residentie van één maand.

De kunstenaars krijgen drie grote ramen aan de kade als fysiek vertrekpunt, … vanwaar ze in het begin van de maand hun werkperiode inluiden.

Een aantal kernbegrippen vormen hiervoor het vertrekpunt; grenzen, flexibiliteit, mobiliteit, vertrouwen, deelatelier met publieke functie, gastvrijheid, superdiversiteit, zelfbestuur, boerenverstand, radicaal. In 2018 voegt DOK ‘erkenning' toe aan dat lijstje — I HEAR YOU.

JULI 2018
Vormstudie voor klant 16 — Marijn Dionys

Bij het ontwerpen / maken van een functioneel meubel in hout, worden de natuurlijke vormen van de grondstof gedwongen in een onnatuurlijke verzameling van rechte vlakken en hoeken. De eerste stap hiervan is het verzagen van bomen. In dit sculptuur in drie delen gebeurt hetzelfde, maar krijgt de boom toch een andere uitweg.

Bio:
Marijn Dionys is meubelontwerper / maker en illustrator. Hij maakt in beide disciplines zowel vrij werk als werk in opdracht en maakt hierbij vaak de combinatie van technische en meer organische vormen. Bij meubels en andere objecten zijn boomstronken en ruw hout een wederkerend materiaal.

www.dionys.beDOK, Splitsing Koopvaardijlaan – Afrikalaan
9000 Gent

|