In alle vroegte — Ann Decaestecker en Mathilde Strijdonk

vr 28 - zo 30.09.2018

BLANCO - Coupure Rechts 308 - 9000 Gent

"In alle vroegte" is de eerste artistieke samenwerking tussen moeder en dochter. Twee kunstenaars die tegenover elkaar gaan staan, bereid elkaar opnieuw te ontmoeten met een nieuwe blik. In alle vroegte is een schets van een tijdloze ruimte, waar beide kunstenaars zich in een vroege herinnering bewegen, wandelend door een huis dat nog net niet ontwaakt, ze kijken samen uit naar wat een nieuwe dag kan brengen.

Voor "In alle vroegte" resideren Ann Decaestecker en Mathilde Strijdonk voor 2 weken in BLANCO.

Wij nodigen graag het publiek uit gedurende een open weekend;
vrijdag 28, zaterdag 29, zondag 30 september van 14 tot 19u.
Zaterdag en zondag vindt er om 16u een performance plaats.

Welkom!

Over Ann en Mathilde

Ann Decaestecker (1955) is beeldend kunstenaar en performer, woont en werkt in Gent en resideert in één van de ateliers van NUCLEO.
Binnen haar werk onderzoekt zij steeds de beweging en de tijd of het tijdsverloop. Deze zoektocht, die als het ware als rode draad door haar oeuvre loopt, brengt haar bij diverse en interdisciplinaire kunstwerken. Decaestecker werkt momenteel met performance en installatie-performances, alsook met video en tekeningen. Voor haar recent werk stelde zij zichzelf de vraag wat een breuk kan betekenen in de continuïteit van een beweging.

Mathilde Strijdonk (1991) is performer en theatermaker, zij studeerde in 2016 af aan het KASK/School of Arts Gent, binnen de afdeling Drama. In de zomer van 2017 kreeg zij de kans deel uit te maken van Jong Werk op Theater aan Zee met haar performance “SESSION”, deze performance is een steeds evoluerend werk rond de kracht van fysieke empathie en de ademhaling, in een verbinding tot de ander, de ruimte en de tijd. Naast performance maakt Strijdonk prille stappen richting diverse kunstdisciplines en het cureren, met bijvoorbeeld de expositie “Yours sincerely” (2017). Momenteel zoekt zij in haar werk naar nieuwe wegen en mogelijkheden, op zoek naar sterke emotionele verbinding, eerlijkheid en verantwoordelijkheid.

Praktisch:
"In alle vroegte"

Open van 14u tot 19u,
vrijdag 28 september
zaterdag 29 september, met om 16u performance
zondag 30 september, met om 16u performance en een afsluitend drankje

|