Nine paintings, 3 frames — Eddy De Buf & Jan Frank Demeulemeester

vr 23 - zo 25.11.2018

BLANCO - Coupure Rechts 308 - 9000 Gent

‘Nine paintings, 3 frames ‘is een onderzoek naar de relatie tussen het kunstwerk - toeschouwer/ concept – kunstenaar.

Tijdens het classicisme en voor de School van Barbizon werden in het schildersatelier door de kunstenaars decors nagebouwd om de natuur na te bootsen. Schilders bouwden dus als het ware de natuur op als een decor, en plaatsten daar dan figuren en/of dieren in. Ook gebruikte men voor het naschilderen van de natuur een vademecum met informatie over het kleurgebruik en compositie. We zien dit in de schilderkunst vertaald door een grote aandacht voor lijn en tekening.
Kleurgebruik en compositie dienden hierbij hoofdzakelijk als ondersteuning van de voorstelling. Men koos voor koele, vlakke kleuren en voor eenvoudige compositieschema's om de aandacht niet af te leiden van de betekenis van het onderwerp.

Met het project ‘Nine paintings, 3 frames ‘, wordt de relatie kunstwerk-toeschouwer/concept-kunstenaar onderzocht, door het maken van negen schilderijen in een vast stramien dat gebasseerd is op het vademecum over het kleurgebruik tijdens het classicisme. Ook zullen er drie objecten getoond worden (frames) waarin object versus schilderkunst onderzocht worden.


Eddy De Buf — ‘Nine paintings,3 frames’
www.eddydebuf.be

Jan Frank Demeulemeester — ‘One’


*

vernissage:
vrij 23 november 18u30 – 21u30

open:
vrij 23 november 14u - 18u00
(discussie & onderzoek ‘Nine painting, 3 frames’)
za 24 november 14u - 18u30
zo 25 november 14u - 18u30

|