500 huizen — Tim Bruggeman

vr 15.02 - wo 15.05.2019

Stadhuis Gent - Hoogpoort

BLANCO blaast oude mededelingskasten nieuw leven in aan de zijgevel van het stadhuis van Gent. Om de 3 maand formuleert een andere kunstenaar er een boodschap of visuele mededeling aan de bevolking.

*


BLANCO HOOGPOORT #11
500 huizen — Tim Bruggeman

‘Rustig, zonnig, gezellig, pittoresk, charmant, luxueus, prachtig, tijdloos, karaktervol, subliem, uniek, sfeervol, leuk, authentiek, idyllisch, magnifiek, modern, fraai, exclusief, elegant, knus, verbluffend, royaal, statig, felbegeerd, bijzonder, beeldschoon’


Binnen zijn artistieke praktijk vertrekt Tim Bruggeman (°1983, Gent) vanuit een groeiend archief beeld- en tekstmateriaal. De laatste tijd is zijn blik gericht op de manier waarop grond en eigendom wordt beheerd en verhandeld. Zo verzamelt hij al even Immo-magazines die gratis in het straatbeeld worden aangeboden. Blinkende naar plastic ruikende boekjes waarin woningen met vindingrijk taalgebruik aan de man worden gebracht. Al bladerend door deze magazines tracht hij op een argeloze manier grip te krijgen op de vastgoedmarkt. De index ‘500 huizen’ is het eerste resultaat van deze verstrooiing.

www.timbruggeman.be

 

*

Vanaf 15.02.2019 (14:00) > 15.05.2019
Loop er eens langs, ...
Zijgevel Stadhuis- Hoogpoort Gent
https://goo.gl/maps/aTaCoZPcCyH2

|