Home Sweet Home — Tess Wilders

zo 28.04 - zo 26.05.2019

DOK Gent

Voor het vijfde seizoen op rij nestelt BLANCO zich als bewoner op DOK, de tijdelijke invulling en 'werfplek voor verpozing en creatieve manoeuvres' aan de oude dokken in Gent. BLANCO nodigt er gedurende het seizoen maandelijks een andere kunstenaar uit die in dialoog gaat met de plek, haar bewoners en bezoekers tijdens een residentie van één maand.

De kunstenaars krijgen drie grote ramen aan de kade als fysiek vertrekpunt, … vanwaar ze in het begin van de maand hun werkperiode inluiden.

*


MEI 2019

HOME SWEET HOME — TESS WILDERS

Tess Wilders (1988, Amsterdam) behaalde haar Master Vrije Kunsten in 2018 aan de School Of Arts, Gent. Ze woont en werkt in Gent.

Binnen haar praktijk creëert zij beeldend werk, dat zich inspireert op invloeden van buitenaf, welke geïnterpreteerd worden binnen een eigen belevingswereld en gemengd worden met persoonlijke herinneringen. Platte invloeden zoals logo’s, materialen en vormen uit het straatbeeld krijgen een dubbele betekenis en staan binnen het werk symbool voor persoonlijke connotaties, personen of herinneringen.

Binnen deze manier van werken staat materiaalgebruik centraal. Ongebruikelijke combinaties met materialen zoals bijvoorbeeld roest, zeep, wijn, latex, schuim vormen een beeld wat niet is wat het lijkt.

Voor haar werk in de ramen op DOK staat het huis centraal. Het draagkader is de Vlaamse presentatie van het raamkozijn, welk je bijvoorbeeld kan decoreren met een orchidee voor het gordijn, om zo aan de voorbijgangers te laten zien dat het huis van de goede smaak is. Het raam van Tess bevat verschillende werken die de vluchtigheid van het hebben van een huis en een eigen plek representeren.

https://tesswilders.com


zo 28.04 tem zondag 26.05.2019
DOK, Splitsing Koopvaardijlaan – Afrikalaan
9000 Gent

|