Solo — Linde Dumolein

zo 30.06 - zo 21.07.2019

DOK Gent

Voor het vijfde seizoen op rij nestelt BLANCO zich als bewoner op DOK, de tijdelijke invulling en 'werfplek voor verpozing en creatieve manoeuvres' aan de oude dokken in Gent. BLANCO nodigt er gedurende het seizoen maandelijks een andere kunstenaar uit die in dialoog gaat met de plek, haar bewoners en bezoekers tijdens een residentie van één maand.

De kunstenaars krijgen drie grote ramen aan de kade als fysiek vertrekpunt, … vanwaar ze in het begin van de maand hun werkperiode inluiden.

JULI 2019
Solo — LINDE DUMOLEIN

Solo is de dagelijkse bron van inspiratie om overheerlijke ramen te bereiden.


Bio
Linde Dumolein °1995

Linde Dumolein bouwt een artistieke praktijk op met heel persoonlijke plastische vaardigheden: het onderzoeken van schimmels, vergankelijke sculpturen, texturen, het gebruik van bouwmaterialen, gebruiksvoorwerpen en voedingsingrediënten.

De verschillende materialen worden van in het begin ingezet in het creëren van driedimensionale sculpturen, performances en videowerken, met steeds een precieze aandacht voor het installatief geheel. Haar sculpturen en performatief werk gaan dieper in op een vertaling van herkenbare handelingen en vormen van arbeid (zoals het kneden van deeg). Dit typeert zo meer menselijke acties met een mechanisch karakter.

Maar ook dagelijkse voorwerpen zoals barbecue rasters, ventilator-onderdelen of chocoladefonteinen worden getransformeerd tot sculpturen. Om deze reden omvatten haar werken herhalingen en repetities en zijn ze op momenten humoristisch. Ze zijn een uitdrukking van een moment waarin de zorgzame opbouw zich makkelijk laat inruilen voor verval.

Volgende materialen komen vaak voor binnen haar praktijk: boter, cornflakes, gips, vet, deeg, verf, suiker, cement, vernis,...
zo 30.06 tem zondag 21.07.2019
DOK, Splitsing Koopvaardijlaan – Afrikalaan
9000 Gent

Tijdens de Gentse Feesten is DOK gesloten maar het werk van Linde blijft zichtbaar vanop de kade.

|