Fen De Winter — It's now or never baby

zo 04 - wo 28.08.2019

DOK Gent

Voor het vijfde seizoen op rij nestelt BLANCO zich als bewoner op DOK, de tijdelijke invulling en 'werfplek voor verpozing en creatieve manoeuvres' aan de oude dokken in Gent. BLANCO nodigt er gedurende het seizoen maandelijks een andere kunstenaar uit die in dialoog gaat met de plek, haar bewoners en bezoekers tijdens een residentie van één maand.

De kunstenaars krijgen drie grote ramen aan de kade als fysiek vertrekpunt, … vanwaar ze in het begin van de maand hun werkperiode inluiden.

AUGUSTUS 2019
It's now or Never — Fen De Winter


Fen De Winter (°1990, Brussel) behaalde zijn Master Schilderkunst aan Sint-Lucas, Gent. Hij woont en werkt in Gent.

Voor dit project liet Fen zich inspireren door de drie ramen die ter beschikking werden gesteld. Vanuit een voorliefde voor grote verhalen die hij met het format van een triptiek associeerde, heeft hij gekozen om te werken rond het bijbelse 'Adam en Eva'. Als eerste man en vrouw worden zij beschouwd als de archetypes van beide genders. Het begin- en eindpunt.

Vanuit eigen leefwereld en door invloeden van buitenaf ontstond voor hem de vraag: wat betekent gender anno 2019?

De keuze om rond Adam en Eva en de setting van het Aardse Paradijs te werken, kwam ook voort uit een verlangen naar 'een andere plek' en alles wat daarmee gepaard gaat. Met dit drieluik was hij toch enkele weken ergens anders.

Met zijn triptiek op DOK, het paradijs in de rand van Gent, roept Fen op wat meer toe te geven aan impulsen en verleidingen. It’s now or never baby.

https://www.instagram.com/fendewinter
www.fendewinter.com
zo 04.08 tem woe 28.08.2019
DOK, Splitsing Koopvaardijlaan – Afrikalaan
9000 Gent

|