Constructed Connections — Karel Verhoeven

vr 06 - zo 08.03.2020

BLANCO - Coupure Rechts 308 - 9000 Gent

Constructed Connections is de titel van een nieuwe serie creaties van beeldend kunstenaar Karel Verhoeven.

'De kleine sculpturale constructies gaan een directe fysieke verbinding aan met de ruimte en vormen tegelijkertijd een intrinsiek spel van hoe materie zich kan hechten en op elkaar kan inwerken. Daarnaast vormen de werken een aanleiding tot dialoog en sociale interactie.'

Karel trekt een tiental dagen in de zaal van BLANCO en zet er het laatste weekend de deuren open voor publiek. De expositie / werkperiode is een tussenstap, tussen atelier en expositieruimte - verderop het jaar. Behalve de fysieke constructies wordt er gewerkt aan een publicatie die ook in de ruimte vorm zal krijgen.

///

Expo opening Vrijdag 06/03 : 16 - 21u
Expo open Zaterdag 07/03 : 16 - 19u
Expo open Zondag 08/03 : 16 - 19u

///

Karel Verhoeven (°1982 - Gent) is beeldend kunstenaar en vormgever. In zijn werk speelt Verhoeven met ruimte en materie op de grens tussen sculptuur en architectuur, vaak in combinatie met grafische media, fotografie en video.

Verhoeven zijn werk is regelmatig te zien in binnen- en buitenland, In publieke ruimte, expositieruimte, galerij, musea en kunstencentra. In het verleden werkte Verhoeven samen met KC Vooruit, S.M.A.K., Museum Dr. Guislain, MuZEE, M HKA, Beursschouwburg, C.I.V.A. Brussel, Centruj De Interes (Cluj-Napoca Roemenië), BANK Gallery Projects (FR, BE).

www.karelverhoeven.be

|