mentormentor masterclass met Geert Goiris

di 04 - za 08.08.2020

BLANCO - Coupure Rechts 308 - 9000 Gent

Info en aanmelden / deadline woensdag 10 juni:
https://mentormentor.be/masterclass/geertgoiris/

Tijdens deze masterclass is je archief, of onvoltooid nieuw werk, het vertrekpunt voor experiment. Je onderzoekt onderlinge verbanden tussen beelden en verkent verschillende invalshoeken om richting te geven aan een reeks of exploreert de mogelijkheden om tot een gepaste presentatievorm te komen. Geert Goiris gaat in individuele gesprekken dieper in op persoonlijke vraagstukken en in inspirerende groepsdiscussies delen we onze ervaringen met elkaar.

Het werk van Geert Goiris (°1971) verwijst naar een fundamentele spanning tussen de natuur en de mens. Zijn verzameling architecturale en utopische landschappen met sporen van menselijke aanwezigheid getuigen van een vervreemdende nabijheid. Regelmatig neemt Goiris het standpunt van de ‘buitenstaander’ in, waardoor er een tastbare afstand tussen de fotograaf en het onderwerp voelbaar wordt. Zijn camera maakt ons bewust van de paradoxale positie van ‘dichtbij en toch veraf‘. Tijd en ruimte worden opgeheven in het spel met vorm, abstractie, licht en diepte. In zijn recent werk duiken vaker personages op en worden open verhaallijnen gesuggereerd. www.geertgoiris.info

De masterclass gaat door van dinsdag 4 tot en met zaterdag 8 augustus in BLANCO, Gent. Het aantal deelnemers is beperkt om aan alle veiligheidsvoorschriften te kunnen voldoen.