LAZY RIVER WORKSPACE SLOTEVENT

di 30.03.2021

SUPPORT is een nieuw jaarprogramma van ondersteunende activiteiten voor de ontwikkeling van de artistieke praktijk, met tijdelijke werkplaatsen, een team van SUPPORTERS (curatoren, coaches, kunstenaars, ...), zakelijke en inhoudelijke workshops en ieder kwartaal een speciale nieuwsbrief. SUPPORT is bedoeld voor kunstenaars uit Gent en omstreken - ook voor kunstenaars die (nog) geen atelier bij NUCLEO hebben.  

SUPPORT #1 //
LAZY RIVER WORKSPACE

Tijdelijke werkplaats voor jonge en startende kunstenaars van 26 januari t/m 30 maart 2021 met begeleiding, collectief werkbudget en wekelijkse bijeenkomst op dinsdag.  


In 2021 start SUPPORT met de Lazy River Workspace, een tijdelijke werkplaats voor 5 jonge en startende  kunstenaars uit Gent, die tussen januari en maart, via een open call (*) zullen neerstrijken in een voormalige jazzclub, een middeleeuwse kelder in het hartje van de Gentse binnenstad. Tien weken lang komen zij wekelijks op dinsdag bijeen rond de lunch, nodigen telkens een coach uit het SUPPORT team uit, betrekken hun eigen netwerk en gebruiken de Lazy River Jazzclub als tijdelijke werkplaats. Ze beheren samen een bescheiden werkbudget om deze wekelijkse besloten bijeenkomsten te organiseren en kunnen terugvallen op coaches uit het SUPPORT team – een los-vast netwerk van curatoren, kunstenaars en andere mensen met specifieke kennis die van nut kan zijn voor de kunstenaarspraktijk.

Wie nu start aan een kunstloopbaan komt terecht in een wereld op zijn kop, waarin de ene crisis over de andere buitelt. Slinkende middelen voor cultuur, het openbare leven dat op slot gaat wanneer de corona-cijfers pieken, events en tentoonstellingen die worden afgelast. Het is al niet eenvoudig om als jonge kunstenaar je eigen perspectief te vinden, maar in deze periode van sociaal isolement lijkt het misschien wel onmogelijk. Met de Lazy River Workspace bieden we 5 jonge kunstenaars een collectief kader en begeleiding in het samen creëren van een nieuw perspectief op de toekomst en het zetten van persoonlijke stappen in de richting van de (kunst)wereld. 10 weken lang werken de kunstenaars samen in de Lazy River Workspace.  

Op dinsdag 30 maart van 11:00 tot 19:00 vind een speciale sloteditie van de Lazy River Workspace plaats, waarin de groep de hele dag lang hun bevindingen deelt met een breder publiek.


——————


* OPEN CALL KUNSTENAARS


LAZY RIVER WORKSPACE, 26 januari t/m 30 maart 2021

Ben je een startende of jonge kunstenaar en wil je graag deelnemen aan de Lazy River Workspace? We zijn benieuwd naar je motivatie! Laat het ons weten in maximaal 1 A4. Links naar online werk of een portfolio zijn ook belangrijk, maar het is je motivatie die telt. Graag opsturen naar danielle@nucleo.be, uiterlijk maandag 4 januari 2021.
 
Voorwaarden:

  • je bent niet langer dan 5 jaar geleden afgestudeerd aan een kunsthogeschool en woont en werkt in Gent, of je kan een bijzonder persoonlijk verhaal voorleggen.
  • We verwachten je 10 weken lang iedere dinsdag in de Lazy River Workspace, en je hebt tijd en zin om de plek de rest van de week ook naar je hand te zetten of te gebruiken.
  • Je hebt er zin in of staat open om samen te werken met de andere kunstenaars in de werkplaats.
  • Je ziet uit naar begeleiding door het SUPPORT team, waar je zelf mensen uitkiest en ook mensen voor kan aandragen.
  • de Lazy River Jazz Club wordt op vrijdag ook gebruikt door een andere groep kunstenaars, je vindt het geen probleem om daar rekening mee te houden. We hopen op een zeer actief gebruik van de ruimte en we mikken op kruisverbanden tussen de verschillende initiatieven.
  • Je hoeft niet te zijn ingeschreven bij NUCLEO om in te dienen. Aan de andere kant staat deze oproep ook open voor starters die al een atelier hebben bij NUCLEO.
     

OPEN CALL SUPPORT TEAM
Zie jij jezelf eerder als SUPPORTER voor jonge kunstenaars? Laat ons graag weten wat je hen te bieden hebt! Stuur je motivatie naar danielle@nucleo.be.