Strip — Karel Verhoeven — Canceled

vr 26 - zo 28.03.2021

BLANCO - Coupure Rechts 308 - 9000 Gent


↳ DOOR ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN IS DIT PROJECT GECANCELED

Strip is de noemer waaronder Karel Verhoeven nieuw werk presenteert.

Strip verwijst zowel naar strippen, in de betekenis van het ontdoen van iets, het verwijderen van een buitenlaag, alsook naar de streep, de lijn die gebruikt wordt in het striptekenen of naar de strip als verbindingsstrook.
Verhoeven toont lineaire tekeningen, een in-situ ruimtelijke constructie en een audiovisueel werk die de repetitieve lijn centraal stelt. De abstracte lineaire patronen spelen met betekenissen en vormen, ze suggereren ruimtes, creëren korte narratieven en zinderen zoals snaren of geluidsgolven.

Met dank aan Martine Gyselbrecht en Het Industriemuseum Gent 


*

BIO — °15 november 1982, Gent (master mediakunst - KASK School Of Arts, kunstwetenschappen - UGent, grafische vormgeving - Artevelde Hogeschool en AIT Athlone - Ireland).

Karel Verhoeven is een Belgisch beeldend kunstenaar en vormgever. 
Vanuit grafische media is Karel gaandeweg ruimtelijk, audiovisueel en performatief gaan werken.
Verhoeven behandelt in zijn werk voornamelijk de construeerde omgeving vanuit vormelijke sculpturale en architecturale kwaliteiten veelal in connectie tot sociale interacties.
Enerzijds is zijn werk analytisch, beredeneerd en nauwkeurig geconstrueerd anderzijds gaat Karel speels en vrij te werk. Via diverse media ent Karel zijn werk zich op de directe ruimtelijke werkelijkheid. Bij in-site-specifieke projecten grijpt Karel vaak onmiddellijk in op deze werkelijkheid aan de hand van scenografische ruimtelijke structuren onder de vorm van tijdelijke of permanente bouwwerken.
Verhoeven zijn werk was reeds te zien in KC Vooruit, de Beursschouwburg, S.M.A.K., Mu.ZEE, M HKA, Museum Dr. Guislain, CIVA Brussel, Experimental Intermedia Gent, Centrui De Interes (Cluj-Napoca – Roemenië), Salon Blanc, CC Belgica, de Villa Olmen en BANK Gallery projects (Gent – Vézelay)

www.karelverhoeven.be