Travelling without moving — Manon De Craene, Elisia Poelman en Gilles Dedecker

za 14 - zo 15.05.2022

BLANCO - Coupure Rechts 308 - 9000 Gent

'Travelling without moving'
Manon De Craene, Elisia Poelman en Gilles Dedecker. 

Hoe kan je reizen zonder je fysiek te verplaatsen? De kunstenaars van deze groepstentoonstelling proberen op die vraag een antwoord te bieden. Een beeldend antwoord, dat wel. Eentje waar kleur, kracht en veel goesting overheersen. 

In het werk van Manon De Craene staat het aspect “tijd” bij het reizen centraal. Dat vertaalt zich in onstuimige doeken met een hoog rock-’n-roll gehalte. Tijd bekijkt ze als een vluchtig concept. Dat probeert ze in dynamische stroken te vangen en neer te schilderen. Het is een proces wat zich vaak herhaalt in hetzelfde doek. Je kan zeggen dat de tijd letterlijk lagen over het werk legt.

Elisia Poelman bekijkt het reizen dan weer voornamelijk vanuit het landschap. De vele verschillende terreinen, vegetatie en z’n inwoners worden avontuurlijk omgezet in verf. De veelheid aan werk oogt dynamisch en fris. Een beetje zoals het begin van een festivalzomer. Net zoals bij goeie optredens, zie je hier het plezier terugkomen in het werk. 

Bij Gilles Dedecker komt een randje absurditeit om de hoek heen piepen. Muziekassociaties, legendes, interacties, … . Dat alles geeft hij weer met het landschap dat hij rond zich heen ziet. Hij beperkt zich echter niet tot z’n letterlijke omgeving. Aan de hand van reisboeken gaat hij vreemde oorden integreren in z’n tekeningen. De bezoeker helpt hij op weg met z’n absurde titels. 

 

|

© Gilles Dedecker

© Gilles Dedecker

© Gilles Dedecker

© Gilles Dedecker

© Gilles Dedecker

© Gilles Dedecker

© Gilles Dedecker

© Gilles Dedecker