LET THIS BE A PLACE WHERE WE CELEBRATE THE PAST, SOLO EXPO VAN MANON CLEMENT

do 07 - ma 11.07.2022

BLANCO - Coupure Rechts 308 - 9000 Gent


Opening 7 juli: 18-21 u        
8, 9, 10 & 11 juli: 14-18 u
BLANCO, Coupure Rechts 308
9000 Gent


In de werken van Manon Clement zijn poëtische woorden steeds op zoek naar een tastbaarheid, naar een plaats waar ze een betekenis krijgen. Taal lijkt zich als een ornament om te vormen tot kunst. Woorden hechten zich vast aan textiel en raken verwikkeld in de context en connotaties die textiel te bieden heeft.

Textiel schenkt de woorden een bijkomende betekenis. Het woord heeft steeds nood aan een oppervlakte, aan een ruimte om niet verloren te raken in zijn vergankelijkheid. Enkele jaren geleden verloor Manon haar vader die ook een plaats lijkt te vinden in haar werk en woorden. Woorden proberen verschillende betekenissen in zich op te nemen die verder rijken dan deze persoonlijke aangelegenheid.
Textiel biedt een tactiele en betekenisvolle ruimte om woorden en beelden niet verloren te laten gaan, om haar vader een tastbaarheid te geven.

De solo expo ‘let this be a place where we celebrate the past’ omvat een reeks werken die Manon Clement het afgelopen jaar maakte, waaronder een deel van haar residentie in het Frans Masereel Centrum in Kasterlee.
 
www.manonclement.be
instagram.com/clement.manon_work