5PK OKTOBER SHOW

vr 14 - zo 16.10.2022


5PK is het collectief van 5 Gentse fotografen: Arian Christiaens, Bert Bossaert, Hanne Lamon, Kaat Pype en Sarah Eechaut.

Als collectief onderzoeken ze hun eigen positie tegenover de wereld via fotografie. Ze tasten het medium af en stellen het in vraag. Vanuit hun eigen achtergrond en ervaring putten ze in hun werk uit performance, dans, typografie, grafische vormgeving, analoge en digitale fotografie.

5PK stelde voor het eerst samen tentoon in ‘20 tijdens ‘Chance and Change’ bij Nucleo (Lindelei, Gent). Ze toonden er de resultaten van een masterclass met Paul Kooiker (mentormentor / Fomu). In maart ‘22 resideerde het collectief een week lang in Blanco (Gent). Ze werden hierbij ondersteund door curator Céline Butaye. De intensieve samenwerking eindigde met een tentoonstelling waar eigen werk en een gezamenlijke publicatie werden getoond.

De residentie zette de deur open naar nieuwe inzichten en ideeën, waar elke kunstenaar op zijn eigen manier mee aan de slag ging. Het resultaat van dit proces wordt getoond tijdens deze nieuwe groepstentoonstelling, van vrijdag 14 oktober tot zondag 16 oktober.

–––––––––––––––––––––––––––––

Alle getoonde werken worden te koop aangeboden. Voor meer info kan je mailen naar 5pkcollectief@gmail.com of contact opnemen via Instagram: @5pk.collectief.

–––––––––––––––––––––––––––––

Openingsuren:
Vr 14.10: 19u - 24u 
Za 15.10: 11u - 18u 
Zo 16.10: 11u - 18u

BLANCO - Coupure Rechts 308, 9000 Gent