tussentijd — Penelope Deltour

vr 20 - zo 22.01.2023

BLANCO - Coupure Rechts 308 - 9000 Gent

‘Tussentijd’
Penelope Deltour (°1988)

Penelope vindt haar inspiratie in de schoonheid en eenvoud uit onze nabije omgeving die we vaak over het hoofd zien in onze anders zo snelle levens. Door zich onder te dompelen in één specifieke omgeving en te starten vanuit de waarneming, krijgt haar werk een spontaan, eerlijk en kwetsbaar karakter.

Sinds haar jeugd brengt Penelope veel tijd door aan zee. De omgeving nestelde zich al vroeg in haar geheugen als veilige haven, een plek waarmee ze zich nauw verbonden voelt. De verwondering die ze keer op keer ervaart wanneer ze in contact komt met eindeloze vertes en panoramische duinzichten - die zich niet door de mensheid lijken te dicteren - vertellen steeds een nieuw verhaal. Via het beeld van de duin, die het vertrekpunt vormt van haar observatiereeks en onderzoek - wekt ze die verhalen tot leven.

Beelden worden herwerkt, verfijnde expressies komen tot stand, materiaal wordt uitgepuurd en brengen een golf aan nieuwe ontdekkingen en interpretaties voort. Een spanning tussen figuratief en abstracter werk vormen samen een kwetsbaar geheel. Met deze reeks neemt Penelope je mee op sleeptouw en beschouwt ze ‘Tussentijd’ als een manier om tijd te vertragen in een verder chaotische wereld.

Daar waar Penelope haar eerste solotentoonstelling, ‘Soms, als je goed kijkt’ uit 2022, zich nog in het kielzog van haar toegepast werk bevond, zet ze met ‘Tussentijd’ volledig in op haar autonoom werk en geeft ze voor het eerst een inkijk in haar studies en observaties binnen haar artistieke praktijk.
 
➤ vrij 20 jan van 18u tot 21u
➤ za 21 en zo 22 jan van 11u tot 20u.
 
BLANCO, Coupure Rechts 308, 9000 Gent
Meer info: info@penelopedeltour.com
www.instagram.com/penelopedeltour
 

|