mentormentor masterclass Vincen Beeckman

ma 14 - vr 18.08.2023

BLANCO - Coupure Rechts 308 - 9000 Gent

Deze zomer staat Vincen Beeckman niet enkel met een solo-expo in FOMU, hij is ook de centrale gast van de volgende masterclass van mentormentor.

https://mentormentor.be/masterclass

Tijdens een intensieve vijfdaagse masterclass word je uitgedaagd om je competenties te versterken en je eigenheid als fotograaf te vergroten. Het kan de start zijn van een nieuw project of de verderzetting van een onvoltooide reeks die vertrekt vanuit je archief. We onderzoeken verschillende verhaallijnen, perspectieven en mogelijkheden om jouw persoonlijk verhaal te vertellen op een manier dat het ook anderen aanspreekt of raakt. We graven naar je motivatie, stimuleren experiment, wakkeren je energie aan en delen persoonlijke ervaringen om je in dit proces te begeleiden. Afsluiten doen we met een open atelier.

Voor Vincen Beeckman (1973, Brussel) gaat fotografie over ontmoeting, uitwisseling en vertrouwen. Over nemen en teruggeven. Hij schakelt het medium in voor sociale interactie, waarbij de veelal eenzijdige relatie tussen fotograaf en onderwerp resoluut aan de kant wordt gezet. Fotografie om levens en verhalen te valideren, in het bijzonder die van gemarginaliseerde en kwetsbare individuen.


© Vincen Beeckman