Ik herinner mij... — Ben Benaouisse

do 10.03 - wo 08.06.2016

Stadhuis Gent - Hoogpoort

BLANCO blaast oude mededelingskasten nieuw leven in aan de zijgevel van het stadhuis van Gent. Om de 3 maand zal een andere kunstenaar er een boodschap of visuele mededeling aan de bevolking formuleren.

Niet geheel toevallig bijt Ben Benaouisse, in het bijzijn van schepen Annelies Storms, de spits af tijdens de officiële aftrap van het cultureel themajaar 'Kunst op straat' te Gent.

BLANCO HOOGPOORT #1
'Ik herinner mij...'
Ben Benaouisse
Jaar: 2001-2016

"Ben Benaouisse delft herinneringen op – Perecs je me souviens is niet voor niets een leidraad in zijn werk – en integreerde ze in zijn voorstellingen, performances en installaties. Zijn werk is ‘multi’ in de doorgedreven betekenis van het woord: voor een duidelijke boodschap in dat alles zijn er eenvoudigweg te veel signalen, te veel prikkels, te veel elementen die hij aanreikt en die zelden of nooit naadloos op elkaar aansluiten." (Tom Rummens, 2004)

BIO
In het werk van Ben Benaouisse (°1971, België) is het proberen vatten van politieke, religieuze en culturele wetmatigheden essentieel. Voordat hij de mogelijkheden van verf en doek begon uit te proberen, had hij al naam gemaakt met zijn experimentele theater- en dansperformances.
Hij legde een atypisch parcours af, waarbij hij zonder enige academische bagage diverse media exploreerde. Hij ontwikkelt een artistiek oeuvre dat vertrekt van het principe van de toe-eigeningen en zoekt voortdurend een houding t.o.v. van het “hier en nu": "Wat kan ik als kunstenaar nog toevoegen aan alles wat al is gedaan? Ik ben de dwerg op de reus."
Hij test het vermogen van de kunst in deze tijd en onderzoekt de rol ervan in onze samenleving. Zijn conceptuele interesse vindt een evenwicht in de verwondering en het plezier dat het maken van iets met zich meebrengt. Zijn omgang met materialen gaat terug op kunstenaars als Joseph Beuys, Marcel Broodthaers en Robert Rauschenberg

http://ben-benaouisse-blog.blogspot.be

|