WITTE SCHADUWEN — Lezing over Japanse architectuur door Arnaud Tandt

do 21.04.2016

BLANCO - Coupure Rechts 308 - 9000 Gent

Al sinds Bruno Taut over Katsura Villa schreef, zijn Westerse architecten gefascineerd door de Japanse architectuur. In Lof der Schaduw (1933) roemde Jun’ichiro Tanizaki duisternis als essentieel voor de Japanse cultuur, maar speelt die vandaag nog door in de bekende vaak witte gebouwen? Toch zijn er linken te ontdekken tussen het traditionele en het hedendaagse, zoals de herinterpretatie van de ‘engawa’ (Japanse veranda).

Gebaseerd op reisimpressies en gesprekken met architecten als Sou Fujimoto en Ryue Nishizawa schetst Arnaud Tandt een genuanceerd beeld van de Japanse architectuur. Het specifieke wordt geduid aan de hand van talloze hedendaagse projecten en gekaderd binnen een ruimere (historische) context.

De lezing maakt deel uit van het randprogramma rond de tentoonstelling 'Japon, l'archipel de la maison' — [tot 19.06] Design Museum Gent.

TOEGANG GRATIS *
>> Inschrijven via info@archipelvzw.be

* Wie inschrijft voor deze lezing, ontvangt een kortingsbon van 2 euro voor de toegang van de tentoonstelling op een ander tijdstip (€ 6 ipv € 8)


Met dank aan Design museum Gent & ARCHIPEL vzw.

>> http://archipelvzw.be/nl/agenda/520/japan-archipel-van-de-woning
>> http://www.designmuseumgent.be/agenda/japon-larchipel-de-la-maison

|