Chiara Lammens — “Iemand nog een toastje?”

zo 05 - zo 26.06.2016

DOK Gent

Gedurende het zomerseizoen van DOK (de tijdelijke invulling en 'werfplek voor verpozing en creatieve manoeuvres' aan de oude dokken in Gent) geeftf BLANCO voor het tweede jaar op rij als DOKbewoner maandelijks drie ramen aan de waterkant op DOK als canvas aan een andere kunstenaar. BLANCO biedt een venster op het werk van de bij NUCLEO residerende kunstenaars, als ruimte voor experiment, reflectie en presentatie.

Invulling juni: Chiara Lammens

“Iemand nog een toastje?” -waarop ze allen verder hoofdenknikkend van hun drankjes slurpten… “eentje met leverpaté, of een kaasje met druif?” …

Chiara Lammens studeerde aan Sint-Lucas te Gent, en werkt momenteel als freelance illustrator en beeldend docent. In haar werk zoekt ze de grens op tussen comic, het narratieve van kunsthistorische genretaferelen en prehistorische wandschilderingen en zoveel meer. Dit alles vormt een bonte mengelmoes aan invloeden en biedt aanleiding tot het uitbeelden van histories. Met potloodtekeningen en objectschilderijen roept ze, met gevoel voor narrativiteit, een prehistorisch universum op. De beelden lijken thuis te horen in de grotten alvorens de mens zich met de titel ‘sapiens’ bekroonde. Haar bewust naïeve vormgeving werkt ontwapenend en vormt een parallel aan de onbehouwen oermensen die onvatbare rituelen in haar landschappen uitvoeren. De beelden vormen zo een kleurrijke mix aan onwaarschijnlijkheden, liefdeshistories en ander gespuis.

www.chiaralammens.tumblr.com

DOK
Splitsing Koopvaardijlaan – Afrikalaan
9000 Gent

|

foto: Michiel Devijver

foto: Michiel Devijver

foto: Michiel Devijver

foto: Michiel Devijver