What you see is not what you get — Saar de Buysere

ma 12.12.2016 - wo 15.03.2017

Stadhuis Gent - Hoogpoort

BLANCO blaast oude mededelingskasten nieuw leven in aan de zijgevel van het stadhuis van Gent. Om de 3 maand formuleert een andere kunstenaar er een boodschap of visuele mededeling aan de bevolking.

*


BLANCO HOOGPOORT #4
‘What you see is not what you get’
 Saar de Buysere

http://www.generalflowers.be


*

Saar De Buysere prutst, onderzoekt, boort nieuwe technieken aan en werkt met niet-evidente materialen. Ze recupereert huisvuil en herwerkt vorige kunstwerken. Toch gaat ze van klassieke ideeën uit. In haar op het eerste zicht huis-tuin-boom cultuur, werkt ze als een stadsplanner, een architect van een ideale omgeving die streeft naar ontspanning, genot, uitwisseling en een laag energiepeil.
Met betrekking tot het werk wordt niet in termen van schoonheid gesproken, maar het concept handelt over schoonheid: schoon bloemen een schone tuin, het werk is een middel om schoonheid te creëren.


"Zijn het alleen maar bergen?"
"Is dat dan niet genoeg?"


Saar De Buysere toont uitsnedes van bergzichten en landschappen in de vorm van sculpturen en tekeningen. Als een ervaren berggids laat ze je alle zichten zien en bij haar driedimensionaal werk toont ze je het bovenaanzicht en een kijk op de doorsnede. Ze creëert mobiele bergen om op elk moment en elke plaats te genieten van een bergzicht.

Hoopoort:
https://goo.gl/maps/aTaCoZPcCyH2

|