Vacature commissielid - deadline 29 februari

NUCLEO zoekt professionele beeldende kunstenaars om de komende 4 jaar deel uit te maken van de commissie.

Deze commissie behandelt de atelieraanvragen bij NUCLEO. Dit zijn hoofdzakelijk aanvragen van nieuwe kunstenaars, maar ook hernieuwingen van kunstenaars die reeds een atelier hebben bij NUCLEO. De commissie volgt de bestaande criteria en procedure uit het toewijzingsbeleid van NUCLEO.

In de commissie zetelen minimaal 3 leden, waarvan minstens 1 beeldend kunstenaar. De commissie komt ongeveer 4 keer per jaar samen en bespreekt telkens ongeveer 20 dossiers. Bij dossiers voor verlenging plant de commissie ook aansluitend extra atelierbezoeken. Ten slotte is er ook een jaarlijks reflectiemoment om het toewijzingsbeleid te evalueren.

Je profiel

  • Je hebt een ruime kennis van het kunstenveld en bent vertrouwd met diverse kunstpraktijken en
    -disciplines
  • Je hebt een actieve beeldende kunstpraktijk
  • Je bent communicatief, objectief en kritisch
  • Je kan je gemakkelijk verplaatsen naar Gent, waar de vergaderingen plaatsvinden
  • Je beheerst zowel Nederlands als Engels

NUCLEO voorziet een vergoeding van € 150 per commissievergadering.

De selectie gebeurt op basis van competenties, ongeacht afkomst, leeftijd, gender, geloofsovertuiging, fysieke toestand, etnische afkomst of politieke overtuiging. Het maakt niet uit of je al een atelier hebt bij NUCLEO of niet. We streven naar een zo divers mogelijke samenstelling.

Interesse?

Stuur dan je motivatiebrief (maximum een A4) en je cv tegen 29 februari naar atelier@nucleo.be gericht aan Sofie Lattré. Je kandidatuur wordt zowel door de huidige commissieleden, de bestuurders als de teamleden van NUCLEO gelezen. Als je geselecteerd bent, word je in maart uitgenodigd voor een gesprek. De opstart is voorzien in april.