VOLATIEL #03

visueel collectief tBEDRIJF installeerde het 3e luik van hun VOLATIELreeks i.s.m. NUCLEO op de oude veeartsenijschool aan de Coupure te Gent. Het werk is het vervolg op VOLATIEL #01 dat ze in de zomer van 2015 met dichter/schrijver Peter Verhelst realiseerden op DOK.

Een nieuw werk in een serie van stedelijke interventies.

Visueel collectief tBEDRIJF installeerde het derde luik van hun VOLATIEL-reeks i.s.m. NUCLEO op de oude veeartsenijschool aan de Coupure te Gent. Het werk is het vervolg op VOLATIEL #01 dat ze in de zomer van 2015 realiseerden op DOK. VOLATIEL #02 was te zien op het kunstenfestival Ithaka te Leuven.

VOLATIEL #1 & #3 vormen samen één vers van dichter/schrijver Peter Verhelst.
 
#1 we zijn allemaal sterren — kijk hoe mooi we al uitdoven
#3 hoe donkerder hoe heviger flonkeren de sterren die we zijn

VOLATIEL nestelt zich op plekken in de stad die verbonden zijn door een herbestemmingslot en/of tijdelijk in gebruik zijn door kunstenaarscollectieven/creatievelingen. De serie verbindt verschillende plekken los van tijd als hommage aan tijdelijkheid.

Ook de installatie zelf is tijdelijk. Er wordt gebruik gemaakt van ElWire, een uiterst energiezuinige lichtdraad die een zacht en subtiel licht verspreid dat enkel bij nacht duidelijk zichtbaar is. De fosfortechnologie die in de lichtgevende draad zit, degradeert over de tijd, en dooft na verloop van tijd volledig uit.

VOLATIEL #03
hoe donkerder hoe heviger flonkeren de sterren die we zijn
november 2016 — http://tbedrijf.be

|