Opening Convent Sint Antonius

Sinds mei 2017 beheert NUCLEO in het O.L.V. ter Hoyen Begijnhof een vierde pand: Convent Sint Antonius.

Eén vleugel van het pand stond bijna 20 jaar leeg. De voorbije weken werd het gebouw in een recordtempo klaargestoomd om te kunnen voorzien in 27 individuele ateliers. Met de ingebruikname van het Convent Sint Antonius, biedt NUCLEO opnieuw meer dan 150 beeldende kunstenaars een werkplek aan in 10 gebouwen verspreid over Gent !

In aanwezigheid van Schepen van Cultuur Annelies Storms en de kunstenaars werd het gebouw officieel geopend op 29 juni 2017.

Samer Alagha, Mathias Berner, Katrin Bosmans, Elise Debrock, Alice De Mont, Marijn Dionys, Thomas Kuijpers, Diego Latruwe, Jan Laroy, Kristof Lemmens, Jorge Manilla, Geert Marijnissen, Tim Onderbeke, Meggy Rustamova, Irja Syvertsen, Alison Souffreau, Bram Vanderbeke, Anouk Van Hooydonk, Anneleen Van Offel, Emma Van Roey, Shirley Villavicencio Pizango

*

NUCLEO ontwikkelt kwaliteitsvolle en betaalbare ateliers in Gent en omgeving voor kunstenaars uit verschillende kunstdisciplines. De nood aan geschikte atelierruimtes blijft groot. Indien u zelf een leegstaand pand met potentieel kent, horen wij dat graag!

|