Opening Kunsthal Gent

SAVE THE DATE: Vrijdag 25 januari, 20h — feestelijke opening

Een nieuw platform voor beeldende kunst in Gent. Ontdek het volledig programma voor het openingsweekend van Kunsthal Gent: van tentoonstellingen en performances tot ontbijt en yoga voor kinderen. Feestelijke opening op vrijdag 25 januari 2019 om 20.00 uur!

Kunsthal Gent is een nieuw presentatie- en ontwikkelingsplatform voor beeldende kunst. Tussen de dertiende-eeuwse muren van het voormalig Provinciaal museum Caermersklooster werd de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe organisatie met een nieuw programma.

In het weekend van vrijdag 25 tot zondag 27 januari 2019 gaan de deuren open met een allereerste reeks tentoonstellingen. Gratis toegang.

Tijdens het openingsweekend is er werk te zien van: Thomas Min & Egon Van Herreweghe (Leuven, Gent), Prem Krishnamurthy (New York), Olivier Goethals (Gent), Steve Van den Bosch (Antwerpen), Kunsthalle São Paulo - Rein Dufait (Oostende), CCA Glasgow - Gordon Douglas (Glasgow) & Ash Reid (Londen), Croxhapox, Art Cinema OFFoff en das Kunst.

Op vrijdag 25 januari is iedereen welkom op de feestelijke inhuldiging van Kunsthal Gent.
Ontdek vanaf 17.00 uur de presentaties van lokale en internationale kunstenaars en partners.

Om 20.00 uur wordt Kunsthal Gent officieel geopend met:
- Arno Van Roosmaelen (NL), directeur Stroom Den Haag, over de stad als metafoor voor Kunsthal Gent
- Sami Souguir, Schepen van Cultuur, Stadsontwikkeling en Ruimtelijke Planning
- Prem Krishnamurthy (US), tentoonstellingsmaker, met een pleidooi voor eindeloze tentoonstellingen

Na het officiële gedeelte vinden er performances plaats door Gordon Douglas en Ash Reid (UK) en geeft Art Cinema OFFoff toelichting bij hun programma in Kunsthal Gent.
De bar is doorlopend geopend. Hapjes worden verzorgd door Lokaal. DJ’s Mathieu Serruys & Joris Verdoodt en Cosy Cozy sluiten de avond af met een feestje.

Op zaterdag en zondag zijn er geleide bezoeken, sessies yoga voor kinderen, performances en een ontbijt. Meer info: www.kunsthal.gent/tijdschema.pdf

*

Vrijdag 25 januari
Openingsuren: 17u - 00u
Feestelijke opening Kunsthal Gent: 20u

Zaterdag 26 januari
Openingsuren: 11u - 18u

Zondag 27 januari
Openingsuren: 11u - 18u

*

Volg dit evenement ook via Facebook
Gratis toegang

|