SOLO #2 — Wannes Goetschalckx

za 23 - zo 24.09.2017

kapel Machelen-aan-de-Leie

Residentie aug / sep — Wannes Goetschalckx
► Presentatie: 23 & 24 september, 11-17 uur
www.wannesgoetschalckx.com

Wannes Goetschalckx sluit in zijn residentieverblijf in Machelen-aan-de-Leie alle kranen af en gebruikt er enkel Leiewater, dat hij een kleine kilometer verderop gaat halen en vervolgens door zijn zelf gefabriceerde zuiveringsinstallatie giet. Het gebruikte deel zal vereffend worden door het terug te brengen naar Lisbourg, alwaar de Leie ontspringt.

*

SOLO zomerresidentie is een tijdelijk residentieprogramma in een voormalige Mariakapel, naast het Roger Raveelmuseum in Machelen-aan-de-Leie. Het project is een samenwerking tussen atelierorganisaties NUCLEO uit Gent, Studio Start uit Antwerpen en Cas-co uit Leuven, in alliantie met het Roger Raveelmuseum.

Na een open call selecteerde een onafhankelijke jury de kunstenaars D.D.Trans, Wannes Goetschalckx en Steven Baelen. Zij werken deze zomer elk een vijftal weken in Machelen-aan-de-Leie en verblijven in een bijzondere module in de kapel, ontworpen en gebouwd door architect / kunstenaar Olivier Goethals. De residenties worden steeds afgesloten met een publiek moment.

_

SOLO zomerresidentie wordt mogelijk gemaakt door:
intercommunale VENECO, Roger Raveelmuseum, Gemeente Zulte, provincie Oost-Vlaanderen, Stad Antwerpen, provincie Vlaams-Brabant

*

Pers

- Kunstkrant 20-09-2017 — www.kunstkrant.nl/nieuws/solo2-wannes-goetschalckx

|

foto: C.H.