SOLO zomerresidentie — Presentatie in het Roger Raveelmuseum

zo 22.10 - zo 26.02.2017

Roger Raveelmuseum

Op zondag 22 oktober opent in het Roger Raveelmuseum een kleine presentatie van de drie kunstenaars die deze zomer werkten in SOLO zomerresidentie. Steven Baelen toont er de serie tekeningen die de basis vormde van zijn muurtekening in de kapel; ook een vroeg werk van Roger Raveel ('Tafeltje met cactus' uit 1951, een eerste inspiratie voor het werk dat Steven Baelen in Machelen maakte) wordt voor deze gelegenheid gespresenteerd in het museum. Wannes Goetschalckx toont een trailer van de film over het Leiewater dat hij terugbracht naar de bron van de rivier in Lisbourg en D.D. Trans keert terug met enkele objecten en ingrepen die hij ontwikkelde gedurende zijn residentie.

De presentatie van de SOLO residenten in het Raveelmuseum loopt parallel aan de nieuwe tentoonstelling van het museum, Provinciale Prijs Beeldende Kunst 1997-2017, die opent op zondag 22 oktober.

*

 

SOLO zomerresidentie is een tijdelijk residentieprogramma in een voormalige Mariakapel, naast het Roger Raveelmuseum in Machelen-aan-de-Leie. Het project is een samenwerking tussen atelierorganisaties NUCLEO uit Gent, Studio Start uit Antwerpen en Cas-co uit Leuven, in alliantie met het Roger Raveelmuseum.

Het is de eerste keer dat Vlaamse atelierorganisaties een gezamenlijke project opstarten rond de professionele ondersteuning van beeldend kunstenaars. De gezamenlijke residentie in Machelen is een casestudy voor een structurele samenwerking. Zo kunnen we met gebundelde krachten ingaan op vragen uit een regio ruimer dan het stedelijke werkingsgebied en op kansen van bijvoorbeeld tijdelijke leegstand in landelijke gebieden.


*


SOLO zomerresidentie wordt mogelijk gemaakt door:
intercommunale VENECO, Roger Raveelmuseum, Gemeente Zulte, provincie Oost-Vlaanderen, Stad Antwerpen, provincie Vlaams-Brabant

|