SOLO #6 — Aay Liparoto

zo 30.09.2018

“De rolluiken zijn omlaag tijdens mijn avondwandelingen. Het is slechts de gloed van een TV-scherm die me verzekert dat ik niet alleen ben." (Aay Liparoto)

In augustus streek Aay Liparoto neer in Machelen-aan-de-Leie, als derde resident van SOLO zomerresidentie 2018. Op zondag 30 september was de kapel de hele dag open voor publiek. De nacht ervoor kon je in de kapel kamperen met Aay.


EVERYONE'S INVITED!

Aay nodigde je uit om de laatste nacht van de SOLO residentie te komen kamperen in de kapel en deel te worden van het publieke moment op zondag 30 september. Families, vrienden en vreemdelingen waren welkom.

 

Valerie Verhack (Museum M, Leuven) schreef een ABC over Liparoto’s kunstpraktijk en het werk in SOLO >> Van Aay tot Zed, en alles ertussenin - Valerie Verhack over Aay Liparoto [.pdf] 
In SOLO concentreerde Liparoto zich op de begrippen onder “T”,  "O" en “V”:
'T van tekst als medium, dat een zelfde autonomie kan hebben als meer visuele media zoals video of performance.' 
'O van ontmoetingen die centraal staan in het werk van Aay.' 
‘V van vreemdeling, of eerder het gevoel een vreemde te zijn binnen een nieuwe omgeving.’


*

PUBLIEK MOMENT
zondag 30 september 11:00 - 17:00
SOLO zomerresidentie, Petegemstraat/Leihoekstraat,
Machelen¬aan-de-Leie


*

SOLO ZOMERRESIDENTIE 2018

Uit 49 dossiers stelde de jury/begeleidingscommissie (Alan Quireyns - AIR Antwerpen, Danielle van Zuijlen - NUCLEO, Gent, Valerie Verhack- Museum M, Leuven, Louise Osieka - CIAP, Hasselt en Piet Coessens - Roger Raveelmuseum, Machelen-aan-de-Leie) het volgende programma samen:

SOLO #4: Aukje Koks
1 juni – 1 juli
publiek moment: zondag 1 juli, 11:00-17:00

SOLO #5: Bart Spitaels
9 juli – 18 augustus
publiek moment: zaterdag 18 augustus, 11:00-17:00

SOLO#6: Aay Liparoto
21 augustus – 30 september
publiek moment: zondag 30 september, 11:00-17:00

*


OVER SOLO ZOMERRESIDENTIE

SOLO zomerresidentie is een UFO-project (een samenwerking tussen Vlaamse atelierorganisaties) in alliantie met het Roger Raveelmuseum .

SOLO 2018 wordt gerealiseerd door NUCLEO uit Gent, Studio Start uit Antwerpen, Cas-co uit Leuven en VONK vzw uit Hasselt/Genk en dankzij bijdragen van de gemeente Zulte en het Roger Raveelmuseum.

Intercommunale Veneco stelt de voormalige Mariakapel ter beschikking en maakte het ontwerp en de bouw van de verblijfsmodule door Olivier Goethals mogelijk.

|