Open Ateliers #10

foto's: Sara Peeters

vr 10 - zo 12.10.2014

verschillende locaties in Gent

FEEST - 10/10 - vanaf 20:00 
receptie, fotostudio, soundscapes & performances 
DJ’s Ringo & Loosefeet en VJ set 
check in: Lindenlei 38

ATELIERS OPEN - 12/10 - 12:00-18:00u 
100 + ateliers op 8 locaties 
MEETINGPOINT // Lindenlei 38 // stadsplannen - gratis fietsen - koffie & taart

Kunstenaarsateliers zijn zelden toegankelijk voor het grote publiek. Een bezoek aan het atelier biedt kunstliefhebbers de kans om even door de ogen van de kunstenaar te kijken. Het evenement creëert een gelegenheid voor toevallige ontmoetingen, waar ruimte is voor het artistieke experiment en spontane interactie met de bezoeker voorop staat.

10 x Open Ateliers – feesteditie ! 
Op vrijdag 10 oktober (10/10 ;-)) organiseren we een feest voor, door en met de kunstenaars. We nodigen niet alleen de huidige residenten uit, maar ook alle kunstenaars die in het verleden een NUCLEO-atelier gebruikt hebben. 
De Open Ateliers zelf vinden plaats op zondag 12 oktober, wanneer we de atelierdeuren opengooien voor het publiek. Meer dan 100 kunstenaars, verspreid over 8 locaties, ontvangen je in hun werkruimte. Het gebouw op de Lindenlei fungeert opnieuw als meetingpoint en verdeelpunt van plannen en fietsen. 

Unieke momentopname
Open Ateliers biedt de nieuwsgierige bezoeker een blik achter de schermen, achter deuren die anders gesloten blijven. Elk gebouw vertelt een eigen verhaal en is boegbeeld van een bewustwordingscampagne over leegstand in de stad. We tonen een innovatief en kostenbesparend alternatief voor leegstand in 8 creatieve broeihaarden, nog zichtbaar tijdens deze Open Ateliers, volgende keer misschien alweer verdwenen. Elke editie staat voor een waardevolle en unieke momentopname van het kunstenaarsleven in onze panden.

Op eigen houtje of ‘volg de gids’
De bezoeker kan een persoonlijk parcours uitstippelen met onze stadsplannen en gratis fietsen. Je bezoekt de ateliers op eigen tempo in een ongedwongen en informele sfeer en ontdekt de diversiteit aan kunstenaarswerkruimtes en artistieke praktijken in Gent.
We organiseren daarnaast een uitgekiende route met exclusieve rondleiding door Els Wuyts, waarop iedereen gratis kan intekenen. Tijdens dit begeleid bezoek krijg je ook alle informatie over de werking en historiek van NUCLEO. Inschrijven is verplicht via info@nucleo.be.

 

DEELNEMENDE KUNSTENAARS

1 / VOORMALIG KTA / LINDENLEI 38

Mira Albrecht, Ben Benaouisse, Jean-Marie Bytebier, Hannelore Celen, Pieter De Clercq, The Distillery (Reinout Hiel, Wim Roose, Mathias Timmermans, Bram Van Wichelen en Gregg Young)Leo Gabin (Gaetan Begerem, Lieven Deconinck en Robin De Vooght)Olivier GoethalsWannes Goetschalckx, Bert Heytens, Cecilia JaimeNiels KetelersValery KonevinMarjolein LabeeûLieven LefereDiederick NuyttensElien RonseAnnouk ThysKristof Van HeeschveldeSimon Van ParysAlice Vanderschoot, Bart Vansteenkiste, Kobe Wensdeelatelier met Stephanie Gildemyn, Laurence Leenaert, Stephanie Proost, Veerle Tytgat, Karen Vermeren, FASE collectief (met Sven Boel, Kasper De Vos, Thomas Lesaffre, Maarten Serpentier en Roeland van Trigt) 

2 / INFIRMERIE / LANGE VIOLETTESTRAAT 237, BEGIJNHOF O.L.V. TER HOYEN

Art Cinema OFFoffHugo Azcuy CastilloWim de MaatDany Deprez, Steven Messiaen, Merlyn & Sjoerd Paridaen en Nicoline van Stapele

3 / BEGGA CONVENT / LANGE VIOLETTESTRAAT 239, BEGIJNHOF O.L.V. TER HOYEN

Line BoogaertsSaar De BuysereAnn DecaesteckerFrank DepoorterYannick FranckStéphanie LeblonElise LepageGunther MoriauDieter OhlerLore Rabaut en Leen Van Tichelen

4 / CONVENT HUYSHOVE / LANGE VIOLETTESTRAAT 231, BEGIJNHOF O.L.V. TER HOYEN

Jonas Baeckeland, Kasper Baele, Lot Balbaert, Eveliene Deraedt, Eyeland, Tessa GroenewoudPhilip HenderickxBardthesque JaquesMonia MontaliPirò Pallaghy en Tom Van de Voorde

5 / LEOPOLDSKAZERNE BLOK E / KATTENBERG 4

BranttIsa D’hondtKatelijne De Corte, Alice De Mont, Lieven LeursMaaike LeynFree Pectoor, Chris Rotsaert, Hans Van Hoorebeke/Rosteux, Els Viaene, Sarah Westphal en open jamsessies in de repetitieruimtes van Blok E door Democrazy.

6 / PADDENHOEK 12

10191 (Didier Volckaert en Tine Guns), Cargo (Stefaan Decostere), Eddy De Buf, Naomi Kerkhove, Juanan Soria, Ruth van Haren Noman, Jana Van Ongevalle, Hilde Van Wambeke, Jonas Vansteenkiste, Eva Vermeiren, VLOER O met Topo Copy, Sara Gerard, Kunstpunt, Eva Mouton, Joris Thys, Huis Van den Broucke en Jan Van Loo

7 / PASTORIE / SINT-JAN-BAPTISTSTRAAT 11

Samira El Khadraoui, Georgia Kokot, Chiara Lammens, PAN (Plateau voor Artistiek Nomaden), Arnaud Tandt, Sylvia Van der Hauwaert, Robbert Van Wynendaele en Conrad Willems

8 / LANGESTRAAT 138

Guy Slabbinck

 

Download hier de flyer
Download hier het stadsplan

Info
info@nucleo.be of 09 329 50 52

Met de steun van: Stad GentProvincie Oost-Vlaanderen en SMartBe.

|

atelier Hannelore Celen

atelier Wannes Goetschalckx