LAZY RIVER WORKSPACE SLOTEVENT

di 30.03.2021

online

Publiek moment SUPPORT#1

Op dinsdag 30 maart van 17.00 - 18.30 organiseren we het afsluitende publieke moment van tien weken SUPPORT#1 in de Lazy River Workspace. Vijf jonge kunstenaars, Jonathan De Maeyer, Maxime Vancoillie, Fatemeh Khezri, Manon Clement en Roos Nieboer nodigen je uit om aan te schuiven in een online gesprek, waar zij aan de hand van een serie vragen met publiek delen wat zij hebben opgestoken van hun wekelijkse samenkomsten in de Lazy River WorkspaceHilde Van Canneyt schreef een tekst over hun werk en schuift ook aan. Inspiratie, scherpe vragen en tips & tricks over het vormgeven van de kunstpraktijk. 

 

Inschrijven via deze link.

 

SUPPORT is een nieuw programma van ondersteunende activiteiten voor de ontwikkeling van de artistieke praktijk, met tijdelijke werkplaatsen, een team van SUPPORTERS (curatoren, coaches, kunstenaars, ...), zakelijke en inhoudelijke workshops en ieder kwartaal een speciale nieuwsbrief. SUPPORT is bedoeld voor kunstenaars uit Gent en omstreken - ook voor kunstenaars die (nog) geen atelier bij NUCLEO hebben.   

 

SUPPORT #1 
LAZY RIVER WORKSPACE

Tijdelijke werkplaats voor jonge en startende kunstenaars van 26 januari t/m 30 maart 2021 met begeleiding, collectief werkbudget en wekelijkse bijeenkomst op dinsdag.   

In 2021 start SUPPORT met de Lazy River Workspace, een tijdelijke werkplaats voor 5 jonge en startende kunstenaars uit Gent, die (via een open call) tussen januari en maart neerstrijken in een voormalige jazzclub, een middeleeuwse kelder in het hartje van de Gentse binnenstad. Tien weken lang komen zij wekelijks op dinsdag bijeen rond de lunch, nodigen telkens een coach uit het SUPPORT team uit, betrekken hun eigen netwerk en gebruiken de Lazy River Jazzclub als tijdelijke werkplaats. Ze beheren samen een bescheiden werkbudget om deze wekelijkse besloten bijeenkomsten te organiseren en kunnen terugvallen op coaches uit het SUPPORT team – een los-vast netwerk van curatoren, kunstenaars en andere mensen met specifieke kennis die van nut kan zijn voor de kunstenaarspraktijk.

Wie nu start aan een kunstloopbaan komt terecht in een wereld op zijn kop, waarin de ene crisis over de andere buitelt. Slinkende middelen voor cultuur, het openbare leven dat op slot gaat wanneer de corona-cijfers pieken, events en tentoonstellingen die worden afgelast. Het is al niet eenvoudig om als jonge kunstenaar je eigen perspectief te vinden, maar in deze periode van sociaal isolement lijkt het misschien wel onmogelijk. Met de Lazy River Workspace bieden we 5 jonge kunstenaars een collectief kader en begeleiding in het samen creëren van een nieuw perspectief op de toekomst en het zetten van persoonlijke stappen in de richting van de (kunst)wereld. 10 weken lang werken de kunstenaars samen in de Lazy River Workspace.