NUCLEO. De Connectie

volgende

do 01 - zo 11.12.2011

Lindenlei 38


foto's: Sara Peeters & deelnemende kunstenaars

 

 

NUCLEO. De Connectie

Tentoonstelling met 54 NUCLEO-kunstenaars

Curated by Frederik De Preester & Alan Quireyns

 

De Connectie NUCLEO is de tweede tentoonstelling met werk van de kunstenaars van NUCLEO en meteen een feesteditie omdat NUCLEO 10 jaar bestaat! Gastcuratoren Frederik De Preester (Handelsreizigers in Ideeën) & Alan Quireyns (AIR Antwerpen) legden samen met de kunstenaars een intensief parcours af. Ze bezochten ateliers, verkenden tentoonstellingsconcepten en organiseerden consultaties. Zo groeide de vertrouwdheid met het oeuvre van de 54 deelnemende kunstenaars en traden ze in dialoog over de finesses, pijnpunten en evoluties binnen hun werk.

Sinds 2001 ontwikkelt NUCLEO kwaliteitsvolle en betaalbare ateliers voor beeldende kunstenaars in Gen en omgeving. Vanuit de werking als atelierorganisatie wil NUCLEO een breed engagement opnemen naar haar residerende kunstenaars. Een logische invulling van dit engagement is het organiseren van toonmomenten. Daarom worden Open Ateliers tweejaarlijks afgewisseld met een expositie.

NUCLEO zelf fungeert als het ware als “de connectie” tussen haar kunstenaars. Maar ook inhoudelijk zochten de curatoren naar verbindingen tussen het werk van de kunstenaars door 10 citaten uit literatuur, poëzie en filosofie te selecteren waaruit de kunstenaars konden kiezen als insteek voor een nieuw werk. Een dvd waarop de kunstenaars een eigenzinnig antwoord geven op de vraag ‘Wat zegt het citaat over mijn werk’ begeleidt de tentoonstelling als catalogus. Daarnaast worden op de website van NUCLEO de voorontwerpen van de kunstenaars geconfronteerd met het gepresenteerde werk. Op deze manier fungeert het project als een drieluik: expositie, dvd en website vormen een geheel en vullen elkaar aan.

 

Deelnemende kunstenaars: 

Mira Albrecht, Hugo Azcuy CastilloPatrick Benedictus, Michiel Bolliou, Jean-Marie BytebierMario Cauwels, Hannelore Celen, Mario De Brabandere, Saar De BuysereAnn DecaesteckerWim de MaatClaude Dendauw-ImboFrank DepoorterDany Deprez, Karen Dick, Juan DuqueKurt DuyckSarah Eechaut, Samira El Khadraoui, Sarah Geirnaert, Olivier Goethals, Tessa Groenewoud,Cecilia JaimeBart JaquesIan KesteleynNiels KetelersValery Konevin,Marjolein LabeeûArno LantmeetersStéphanie Leblon, Lieven Lefere, Elise LepageMaaike LeynCathérine Lommée, Stéphanie Maeseele, Gunther MoriauDiederick NuyttensPirò PallaghyFred Pectoor, Joris Perdieus, Lore RabautJeremy SwinnenAnnouk Thys, Giannina Urmeneta Ottikereric vande Pitte, Dorien Van Bavel, Annelies Van CampHans Van Hoorebeke / Rosteux, Simon van Parys, Nicoline van Stapele, Miet Van Stichel, Sofie Vrancken,Hanna Waelput en Kobe Wens


Voor meer info: zie perstekst 

PDF ingediende voorstellen + tentoongestelde werk: klik hier (Publicaties // 2011)

 

De Connectie is opgenomen in het programma van de Gentse Kunstweek